top of page

SIMPLE STOCK ANALYSIS

Om meg

Jeg startet med aksjer i 2018 der jeg gikk på mine første flauser.

Det hele startet med en finfin arroganse når jeg gikk inn i NAS uten peiling. 

Jeg lærte kjempemye om aksjer og egen mentalitet når det gjelder investeringer i denne perioden.

Men det var egentlig NAS i seg selv som skremte meg så mye at utbytte, jo det høres bra ut. Så jeg gikk inn i noen nye aksjer. Europris, Selvaag bolig og EVRY. 

 Jeg gikk ut av SB etter det store utbytte var gitt, og Evry kvitta jeg meg med når de nådde 32 kroner.
Europris har jeg vært ut og inn i over en lengre tid, men generelt er det vel en av mine favorittene. Noe alla en first love, der tall ikke teller.

Jeg endte opp med å være uventet interessert i aksjer. Ikke bare for økonomiens del, men det er på meg. En dårlig investering, er kun på meg. Ingen andre, og dette appelerte til meg på en så hærlig måte at jeg måtte fortsette med det. 

Over tid har det blitt brukt mye tid på å samle data og jeg har et excel ark med bortimot 150 aksjeselskaper, der jeg bruker eps fra kvartalsrapportene og resultat etc fra årsrapporten.

Jeg savnet i en lengre periode folk rundt meg med kompetanse og know how når det gjelder aksjer, for å dytte meg vekk fra et mulig dårlig valg pga skylappene kommer på; Der jeg føler med mine youtube videor kanskje jeg kan hjelpe med dette, fjerne noen skylapper. Generelt hjelpe.

Jeg håper dere ikke kjøper og selger aksjer på vegne av mine syn, men at dere får et inntrykk, kanskje en reminder, på hvorfor Axfood er dyr, eller hva som er potensielle negative triggere i KID. At disse tingene vil skje er ikke garantert og det kan selvfølgelig være at axfood i morgen ikke er dyr, at de lever som bare det, og KID får endra de negative triggerne. Men dette er om risiko kontroll, ettersom jeg ikke er en spåmann!

Min investeringsstrategi baserer seg på at man ikke klarer å plukke enkeltaksjer, så jeg går gjennom masse data og plukker alle de som går gjennom nåløye. Jeg forsøker å sette en evaluering på aksjen å kjøpe når denne prisen blir nådd.

Jeg skaper flere evalueringer av aksjen i prossessen så det blir en ganske stor risikostyring her. Teoretisk kan du kalle min portefølge for et nordisk indeksfond, som kun plukker aksjer med en positivt voksende bunnlinje (med få unntak).

Citrus Fruits

Kontakt meg og Disclaimer

Ta gjerne en titt på disclamer og kontakt meg siden om det er Ønskelig.

bottom of page